ראיון נוסף בסדרת הראיונות עם האנשים שמובילים את ערוצי הטלגרם הכי טובים והכי מעניינים! אחרי שבפעם הקודמת דיברנו עם ארז דסה ״חדשות סייבר״, היום נדבר עם עמיחי שטיין, הערוץ המדיני -
1. היי עמיחי, תוכל להציג את עצמך בקצרה?
עמיחי שטיין, כתב מדיני בכאן 11. נשוי למיכל המופלאה, 4 ילדים מופלאים. מתעסק בתחום המדיני בארץ, אבל מודה שיותר מחבב את הגרסה האמריקנית לכתב מדיני שזה Diplomatic correspondent - כלומר, לא רק הבלגן המדיני במדינה שלך, אלא בשאר מדינות העולם.
2. למה פתחת ערוץ טלגרם? מה הניע אותך לעשות את זה?
בסוף אנשים רוצים היום רוצים את התכלס - א, ב, ג. בטוויטר, גם לאור האלגוריתמים, הבלגן חוגג ולכן אנשים מחפשים אצל הכתבים השונים שיעשו סדר. בגלל זה קפצתי לאירוע.
3. מה האתגרים הכי גדולים לדעתך בניהול ערוץ טלגרם, בטח לאור הקצבים המהירים של העדכונים שעולים?
בתחילת המלחמה העדכונים היו הרבה יותר אינטנסיביים - כל אזעקה, וכל תקיפה. היום הקצב השתנה, רוצים יותר שתסכם או שתביא את האירועים הגדולים, וגם הכח אזל. בסוף זה מאלץ אותך להיות מחובר כל הזמן - אבל, אם אתה ערוץ מספיק טוב, גם כמה ימי חופש לא יפגעו במספר העוקבים. בסוף, גם העוקבים היום מעדיפים פחות עדכונים, ויותר עדכונים מתומצתים (רואה את זה לפי כמות ההשתקות).
4. לערוץ שלך יש מעל 11,000 עוקבים (!) וזה אומר הרבה השפעה. אתה יכול לשתף על מקרה בו הפעילות שלך השפיעה או יצאה מגבולות הפלטפורמה לעולם האמיתי?
השפעה? לא ממש. אבל לפעמים מפתיע אותי לגלות במה אנשים מתעניינים. לדוגמא, הופתעתי לגלות בתקופה שבה עדכנתי על מות המלכה כמה שאלות וכמה עוקבים הצטרפו באותו שבוע. וזה היה כשמקביל אומרים לך: את מי זה מעניין? אבל מתברר שאנשים לדוגמא רוצים לדעת: "איך היא כל כך הרבה זמן בתוך הארון וגופה לא מרכיבה".
5. מה הם שלושת הטיפים שלך לבניית נוכחות בטלגרם לכל מי שקורא את הראיון איתך ומנהל/ת ערוץ משלו בפלטפורמה הזו?
אני חושב שקודם על לנסות להביא משהו אחר. אני לדוגמא החלטתי שאלא אם כן זה אירוע פוליטי משוגע, אני לא נוגע בו, וגם אז בתמצות. דבר שני לתמצת, ולכתוב בצורה ברורה (ממש לפרק משהו ל-א, ב, ג). ואודיו - זה משהו שאני לא עושה מספיק, אבל כן להעלות קטע אודיו של דקה על סוגייה מסוימת זה משהו שאנשים מתחברים אליו הרבה יותר מוידאו לדעתי.
לערוץ המעולה של עמיחי:
אל תפספסו את העדכונים הבאים!
מוזמנים לעקוב אחרי ערוץ הטלגרם הטכנולוגי ולהירשם לניוזלטר החודשי.
Comments