לכבוד החורף שבפתח: אל תהיו ״אנשי מזג האוויר המושלם״. רעיון חשוב מתוך ״הרגלים אטומיים״
ג׳יימס קליר, מחבר הספר המומלץ ״הרגלים אטומיים״ מציג את (ומזהיר מ-) המושג ״אנשי מזג האוויר המושלם״.
המושג מתייחס לכך שלעיתים קרובות אנחנו נוטים לחכות לתנאים המושלמים בשביל לזוז קדימה ולעשות משהו שיקדם אותנו.
אנחנו רוצים לצאת לרוץ - אבל עכשיו קר מידי
אנחנו רוצים לכתוב מאמר מקצועי - אבל זה לא זמן נוח
אנחנו רוצים לקרוא וללמוד - אבל היה לנו יום ארוך בעבודה
כלומר, מזג האוויר המושלם עוד לא הגיע (״אבל היי! הוא בטח יגיע מחר, אז בינתיים נחכה קצת...״).
קליר מזהיר - אל תהיו אנשי מזג האוויר המושלם.
מזג האוויר הזה כמעט אף פעם לא מגיע, אבל מאד נוח להמתין לו.
תתעלמו מ ״מזג האוויר״ - צאו לרוץ גם כשקר, כתבו גם כשלא נוח, תלמדו גם כשהיה לכם יום קשוח בעבודה.
פנייה קרה היא אומנות: מדריך קצר עם 4 עקרונות קריטיים להקפיד עליהם לפני שלוחצים ״שלח״
בעקבות לא מעט פניות קרות ולא אפקטיביות שאני מקבל - קיבצתי 4 דגשים ששווה לשים אליהם לפני שאנחנו פונים לאנשים שמעניינים אותנו:
1. פנייה אישית, קצרה ומכבדת: סביר להניח שאנשים מוכרים ובעלי שם הם גם אנשים שלא משעמם להם ולכן פנייה ארוכה מדי יכולה לזכות בהתעלמות, ולו רק בגלל המאמץ והזמן שקריאת הודעה ארוכה דורשת.
בנוסף להיותה קצרה, הפנייה חייבת להיות מכבדת ומפרגנת, וגם אישית. כלומר, הנמען חייב לראות שהפניה הזו מיועדת אליו באופן אישי, ולא מדובר בהזמנה גורפת שהרבה מאד אנשים מקבלים.
איך עושים את זה? אפשר לציין מאמר, או כתבה או כל דבר שנקשר באופן בלעדי (ומקצועי) לנמען. ובשביל זה, והנה הנקודה החשובה, צריך באמת להבין למי פונים.
2. פנייה באמצעות פלטפורמה לא אישית: מומלץ מאד שלא לפנות לאנשים בפלטפורמות אישיות. אין הגדרה מסודרת למה היא ״פלטפורמה אישית״, אבל כל רשת שאתם משתמשים בה על בסיס מספר הטלפון שלכם יכולה להיחשב ליותר אישית.
ולכן, שליחת הודעה בוואטסאפ (או שיחה קולית) לאדם שלא מכיר אתכם יכולה להיות בעייתית (אלא אם כן – אתם מציינים שקיבלתם את המס׳ הזה באישור ממכר/ה משותפ/ת). הפלטפורמות הנכונות יותר לפניות מהסוג הזה יכולות להיות, למשל, לינקדאין (DM) או מייל.
3. ללא שגיאות: תוודאו שאין לכם שגיאות כתיב. זו לא קטסטרופה, אבל אנשים יכולים, לפעמים, לפסול ניסיונות ליצירת קשר עימם בגלל זה, אז שווה לוודא ולהוריד את זה מהפרק.
בנוסף, תראו שאתם לא טועים בשם הנמען. יש שמות כמו, אההממ, אההממ, מורד שהם לא בדיוק שמות נפוצים וקל לטעות בהם. אנשים ששולחים לי הודעות וקוראים לי מורן או מורג או מוראד, מראש מתחילים עם סיכוי נמוך יותר לתשובה מהצד שלי.
לא בגלל שאני נפגע או שיש פה אגו (טוב, אולי קצת) אבל, בעיקר בגלל שהם לא עשו את המינימום ודייקו בשם שלי. גם שמות נפוצים כמו קארין או נטלי, יכולים להיכתב קרין או נטעלי. חשוב מאד לבדוק קודם ולהיות מדוייקים פה.
4. מה הערך: אחרי שוידאנו שהפנייה שלנו היא קצרה, מכבדת, אישית, ללא שגיאות ובאמצעות פלטפורמה שלא נתפסית כאישית, הגיע החלק העיקרי – הערך, או ״מה יוצא לי מזה״.
מה יוצא לי מזה זו שאלה שאנחנו שואלים את עצמנו לעיתים קרובות מאד אפילו בלי לשים לב. כשמדובר באנשים מאד עסוקים ומאד מצליחים, השאלה הזו אפילו הופכת להיות מורכבת יותר וקשה יותר לתת לה מענה שגרתי. אתם חייבים להבין מה הערך שאתם מציעים בפנייה שלכם לאותה דמות, ולהביע אותה באופן ברור ומדויק.
זה יכול לשחק על אגו ופרסום, וזה יכול גם להיות מכוון למטרה טובה שאותה דמות מתחברת אליה באופן טבעי. כך או כך ה- Win-Win חייב להיות בולט וברור.
קורסים מקצועיים, מאמרים, סרטונים ודוחות
קורסים בחינם: קבלו 6 קורסי AI של אמזון שפתוחים בחינם. לרשימה המלאה
קורסים בחינם: אוניברסיטת הרווארד עם 11 קורסים טכנולוגיים. לכל הקורסים
משעשע: למה אנשים שונאים את לינקדאין? צפו
עתיד התעשייה: שני משפטים חשובים לקחת ממנכ"ל Nvidia: אחד - ״אל תדאג שהבינה המלאכותית תיקח לך את העבודה. תדאג שמישהו אחר שמשתמש בה ייקח אותה״. שתיים - ״זה לא האדם נגד הבינה המלאכותית. זה האדם שמשתמש וממנף את הבינה המלאכותית״. צפו בסרטון החשוב הזה כאן
קריירה: אפל, גוגל או מטא - מה מחפשים המנכ"לים אצל המועמדים? כלכליסט
קריירה: ״הרבה פעמים אנשים שמים דגש על כתיבת קורות החיים שלהם, אבל האם לא הייתם רוצים להגיע למצב שלא צריך לשלוח קורות חיים?״ על הספר שובר שוויון על כוחם של רשתות הקשרים, הקהילות והמיתוג האישי - כלכליסט
קריירה: כך משפיעה העבודה הראשונה שלכם על המשך הקריירה. גלובס
ספרים בחינם: מאגר פתוח של אלפי ספרים מקצועיים בנושאי פיתוח וטכנולוגיה מחכים לכם בריפו הזה בגיטהאב
דוח מלא להורדה: האם הצרכנים מוכנים לנהיגה מרחוק? מקינזי 2024
כל העדכונים הכי חמים - ישר לנייד
עם למעלה מ- 12,800 מנויים מתעשיית ההייטק ערוץ הטלגרם Tech & Innovation ממשיך לעדכן בכל המחקרים, העדכונים, החדשות והסקרים הכי מעניינים וטריים מעולם הטכנולוגיה והקריירה.
אם אתם מנהלים ערוץ טלגרם משלכם, או שוקלים לפתוח כזה - אולי מדריך הסטטיסטיקות לטלגרם שהכנתי יעניין אתכם. להורדת המדריך
Comments